TURER 
           OG 
AKTIVITETER
Foto: Marius Dalseg Sætre

Bærum Turlag er et lokalt turlag under DNT Oslo og Omegn. Turlaget har nesten 10.000 medlemmer bosatt i Bærum og Omegn. Vi arrangerer godt over 80 turer, kurs og arrangementer hvert eneste år.
Finn DIN tur og bli med på tur lokalt i ditt nærmiljø – hele året!

Turer for voksne

Bærum Turlags turer passer i utgangspunktet for alle som er i form til å gjennomføre i vanlig turtempo. Det vil ved hver tur bli antydet hvor krevende turen er. Turene varer normalt fra 2-6 timer med rast ute - husk egen mat og drikke. På de aller fleste turene er det en leder og en assistent.               

Barnas Turlag

Vi har en egen gruppe som planlegger og gjennomfører alle Barnas Turlagsturene. På alle våre turer, med mindre ikke noe annet står, så skal barn være i følge med egne voksne. Våre turledere har alltid med egne barn. Barnas Turlag arrangerer ca. en tur i måneden, en uteovernatting i måneden og større dagsarrangementer. Barnas Turlag har egen Facebook gruppe.             

Trille- og bæreturer

Trilleturene går hver TORSDAG kl. 10:30 fra forskjellige utfartssteder i Bærum. Vi er ute i ca. 3 timer inkl. 1 times pause hvor vi går inn i en varmestue. Deler av året har vi satt opp noen langturer og noen turer med bæremeis. Disse går annenhver onsdag. Bli med i et hyggelig og sosialt trillemiljø.

Turene går på dagtid i Bærum og Omegn. Disse turene arrangeres i samarbeid med DNT Oslo og Omegn. Turbussen går fra Sandvika busstasjon hver tirsdag kl. 10.00.

Nytt av året for 2015 er at Bærum Turlag vil arrangere turer i det våte element, dvs. for kajakk. Vi prøver oss med to turer det første året, og hvis dette blir en suksess, gir vi oss kast med flere turer til neste år.

Dette er turer med innslag av  historie og kultur. Flere av våre turledere er svært kunnskapsfulle. Noen turer går i marka andre på vei i vårt lokalmiljø. Turene har lavere tempo enn de ordinære voksenturene.

Et konsept som ble startet opp i Friluftslivets år 2015. Her blir det uteovernatting på Nedre Gupu, Sæteren Gård og andre fine steder i Bærum. Vi tenner bål og opplever solned- og oppganger, stjernehimmel og lyse vår- og sommernetter. 

På disse turene kombinerer vi sundt kosthold, yoga, qigong og pusteøvelser med turer i marka. Det er med instruktør, kostveileder og DNT turleder. Vi har forskjellige konsepter, noen av turene er overnattingsturer, andre er dagsarrangement.

Bærum turlag har egne Turlederkurs som utdanner våre turledere etter DNTs felles utdanningsmodell.