TURER 
           OG 
AKTIVITETER
Foto: Marius Dalseg Sætre

Bærum Turlag er et lokalt turlag under DNT Oslo og Omegn. Turlaget har nesten 12.000 medlemmer bosatt i Bærum og omegn. Vi arrangerer godt over 100 turer, kurs og arrangementer hvert eneste år.
Finn DIN tur og bli med på tur lokalt i ditt nærmiljø – hele året!

Sikkerhet og ansvar 

Som i andre lokallag i DNT, deltar du på eget ansvar på våre turer og aktiviteter. I vår generell turinformasjon finner du blant annet viktig informasjon om sikkerhet og ansvar før og under turen og Bærum Turlags gradering av turens vanskelighetsgrad. Det er ditt ansvar å sette deg inn i turbeskrivelsen og at du vurderer egen form og ferdigheter og har egnet utstyr til å gjennomføre turen.

Du finner mer informasjon under generell turinformasjon

Markaturer 

Bærum Turlags turer passer i utgangspunktet for alle som er i form til å gjennomføre i vanlig turtempo. Det vil ved hver tur bli antydet hvor krevende turen er. Turene varer normalt fra 2-6 timer med rast ute - husk egen mat og drikke. På de aller fleste turene er det én leder og én assistent.  


   

          

Trille- og bæreturer

Trilleturene går hver torsdag kl. 10:30 fra forskjellige utfartssteder i Bærum. Bæreturene går hver onsdag og da holder vi oss mest mulig på sti. Ved snørike vintre bytter vi ut bæreturene med ski med pulk. Vi er ute i ca. 3 1/2 timer inkl. 1 times pause på alle turer. I pausen går vi inn i en varmestue. Spiser vi ute eller går ekstra langt står det spesifisert i turteksten. Bli med i et hyggelig turfelleskap for de alle minste.

Kveldsmatturer

Barnas Turlag i Bærum arrangerer kveldsmatturer og håper at kveldsmatturene kan motivere flere til å bli med på en liten nærtur i ukedagene. Vi gjør det enkelt; vi tenner bål når det mulig, og oppfordrer barnefamilier til å ta med seg kveldsmaten/middagen og nyte den ute i naturen sammen med andre turglade familier.

Turlederkurs

Bærum Turlag har egne turlederkurs som utdanner våre turledere etter DNTs felles utdanningsmodell.

OPPTUR for 8-klasse

OPPTUR er en nasjonal turdag der 8. klassinger over hele landet blir invitert til en dag med friluftsliv, fysisk aktivitet og naturopplevelser.

Natt i naturen

Et konsept som ble startet opp i Friluftslivets år 2015. Her blir det uteovernatting på Nedre Gupu, Sæteren Gård og andre fine steder i Bærum. Vi tenner bål og opplever solned- og oppganger, stjernehimmel og lyse vår- og sommernetter. 

Barnas Turlag

Barnas Turlag i Bærum arrangerer ca. én tur i måneden. Ofte tilbyr vi natt i naturen i tilknytning til arrangementet. Det er valgfritt å overnatte. På alle Barnas Turlags turer må barn være i følge med voksne. Våre turledere i Barnas Turlag har alltid egne barn med på tur. De tilrettelegger for et turfelleskap og aktivitet, men voksne har utover det selv ansvar for egne barn. 
Barnas Turlag arrangerer også Kveldsmaturer (se egen kategori), trille- og bæreturer  (se egen kategori) og besteforeldreturer.

Seniorturer 

Seniortilbudet i Bærum går på dagtid i Bærum og Omegn. Idag inkluderer vårt seniortibud "Turbussen"  som  går fra Rykkinn Seniorsenter, Sandvika busstasjon og Bekkestua busstasjon hver tirsdag. "Aktiv i 100" som arranegeres av  hver fredag fra Steinskogen gravlund og  ordinære turer fra ulike utfartssteder i Bærum på dagtid i ukedagene. Alle våre øvrige turer i helgene er selvsagt åpne også for seniorer!

Kajakkturer

Bærum Turlag jobber med et tilbud som skal sikre et flott turkajakktilbud langs kysten i Bærum.

Ferskingkurs

10 timers kurs over 2 dager på Nedre Gupu i Vestmarka. Ønsker du å lære deg grunnleggende ferdigheter i friluftsliv og bli inspirert til å gå mer på tur?
Da er ferskingkurset noe for deg!

DNT Friluftsskole

Friluftsskolen er et samarbeid mellom Den Norske Turistforening (DNT) og Friluftsrådenes landsforbund (FL). Friluftsskolen arrangeres på dagtid over 3 - 5 dager for 10-14 åringer i uke 33.

Turer for inkludering

Et tilbud vi jobber med. Følg med her for mer info utover våren.

Sekketrening

Vi har treningsturer med tung sekk fra Franskleiv i Vestmarka annenhver tirsdag. Dette er for de som ønsker å gjøre kroppen klar for lange fjellturer med sekk - for at sekken ikke skal bli altfor plagsom og tung på fjellturen, enten det er hytte til hytte turer eller med full oppakning på teltturer.

DNT ung Bærum

Bærum Turlag startet en ungdomsgruppe høsten 2018. Det arrangeres turer annenhver tirsdag, og i 2019 vil det også bli helgearrangementer. Vi oppfordrer undom som ønsker å være med i dette arbeidet om å ta kontakt slik at de kan bli med i en planleggingsgruppe sammen med oss.

Aktiv i 100

Turene er i regi av prosjektet "Aktiv i 100", som har til hensikt å få med flere folk ut på tur. Turene går hver fredag kl. 11.00 fra Steinsskogen gravlund og hver onsdag kl. 11.00 fra Sandvika sentrum. Begge turkategoriene er lavterskelturer, men turene fra Sandvika er lettere enn de fra Steinskogen. På sikt ønsker vi flere "Aktiv i 100"-grupper fra andre startsteder i Bærum.

Yogaturer

På disse turene kombinerer vi sundt kosthold, yoga, qigong og pusteøvelser med turer i marka. Det er med instruktør, kostveileder og DNT turleder. Vi har forskjellige konsepter, noen av turene er overnattingsturer, andre er dagsarrangement.

Kulturturer

Dette er turer med innslag av  historie og kultur. Flere av våre turledere er svært kunnskapsfulle. Noen turer går i marka andre på vei i vårt lokalmiljø. Turene har lavere tempo enn de ordinære voksenturene.

TURBOdager i fjellet

Vi inviterer familier i Bærum og omegn med på fjellet i juli. Turlederne som er med, er de dere møter på lokale turer med Barnas Turlag i Bærum.

Turkasser

En turkasse inneholder en turbok som man kan skrive seg inn i ved besøk på stedet. Turboken gir oss en god indikasjon på hvor mange som går på tur der kassene er satt opp. Vi ønsker derfor at flest mulig vil skrive seg inn i boken.

Vår første turkasse ble satt opp på Søndre Kolsåstopp ved Sydstupet våren 2019. Vi vil montere flere turkasser Bærumsmarka og Vestmarka i tiden som kommer.

Turplaner 2021. Bærum Turlag har tilpasset aktivitetene til de smitteverntiltak som til enhver tid gjelder. Dette innebærer blant annet at det ikke vil bli trykket en turkalender for 2021. Årsaken er at turer noen ganger må endres og dette gjøres da forløpende i de turplanene som ligger på hjemmesiden. I stedet er det utarbeidet en enkel turplan på en side som blir oppdatert ved behov.