Fra hytte til hytte i Nordmarka

Fellestur

Dato
6. oktober 2019 kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Turkode
Voksenturer
Dette arrangementet er over!

Vi treffes ved bommen på Sognsvann parkeringsplass og går via Bånntjern og opp på Vettakollen, som er et av de fineste utsiktspunktene for å se ut over Oslo. Herfra inn over åsen til til Fuglemyrhytta som er DNT sin nye, bynære og svært populære hytte i Nordmarka.

Videre inn over Fuglemyrene og over Frønsvolltråkka og opp på Frønsvollen, som er Oslos eldste setervoll. Stedet var seter under gården Frøen fra 1629 til 1788. Stedet eies nå av Oslo kommune, men har siden 2006 blitt drevet av Naturvernforbundet i Oslo og Akershus. Her er det både våningshus og låve med stall.

Seterhuset som står her nå ble gitt som gave fra konsul Thomas Heftye til Christiania Skiklubb. Stedet ble innviet som skihytte i 1885 og anses å være verdens eldste skihytte. Den laftede delen av setra kalles Frønsvollstallen, og denne er i sommerhalvåret åpen i helgene. Her er det enkel servering av kaffe, te og saft.

Videre i småkupert terreng inn til Skjennungsstua, som er kjent for sitt gode bakverk og sin fine utsikt. Turen går så ned til Ullevålseter og derfra videre til Lyn-hytta og langs store Åklungen og Lille Åklungen tilbake til Sognsvann.

Terreng og lengde: 18 – 20 km med noen solide motbakker, men på fine stier. Turen tar ca. 5 timer inklusive pauser.

Ta med: Se Generell turinformasjon.

Kart: Oslo Nordmark, sør 1:25 000 eller Oslo Nordmark, sommer 1:50 000.

Start: Sognsvann, ved bommen der lysløypa starter, kl. 10.00.

Offentlig transport: Sognsvannsbanen med ankomst Sognsvann kl. 09.54.

Fra hytte til hytte i Nordmarka

Vi treffes ved bommen på Sognsvann parkeringsplass og går via Bånntjern og opp på Vettakollen, som er et av de fineste utsiktspunktene for å se ut over Oslo. Herfra inn ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • John Hvidsten