Barnas Turlag - Turbodager på Solheimstulen

Fellestur

Fra dato
8. juli 2019 kl. 13:00
Til dato
11. juli 2019
Passer spesielt for
Barn
Arrangører
Barnas Turlag Bærum, Bærum Turlag , DNT Drammen og Omegn
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
Barnas Turlag Fjellturer
Dette arrangementet er over!

Solheimstulen på Harnadngervidda er en perle for barnefamilier! Her er det barnevennlig turterreng, seterdrift like ved, bekk nedenfor hytta til vassing, barkebåter og pinneleker og fantastisk badevann med "syden"strand 3 kvarter unna på små barneføtter. Her er det duket for gode, innholdsrike dager langt fra storbylivet. Vi tilbyr natt i naturen ved det lille badevannet siste natt for de som ønsker å bli en dag lenger (se eget arrangement).

Solheimstulen er DNT Drammen og Omegns "nye" betjente hytte øst på Hardangervidda og man kan kjøre helt frem. Hytta ble overtatt av DNT Drammen og Omegn i fjor sommer. Fra Bærum er det ca. 3 timer til Solheistulen via Kongsberg, Numedalen og Rødberg.

Denne turen arrangeres av Bærum Turlag. Turlederne på turen er aktive i Barnas Turlag i Bærum og vi håper å få med mange lokale familier på tur denne uken. Barna kan bli kjent og kanskje møtes igjen på turer i regi av Bærum Turlag gjennom året. Vi prioriterer familier fra Bærum og omegn (Drammen, Asker, Oslo/Røa, Hønefoss osv.).

Vi tilpasser aktivitetene til barn fra 3 til 9 år, men alle er velkommen til å delta. Alle må være i følge med voksne og voksne har ansvar for egne barn på tur med Bærum Turlag.

PROGRAM

Dag 1 (mandag): Ankomst Solheimstulen

 • Oppmøte og innsjekking på Solheimstulen kl 12-13. Man kan kjøre helt frem til hytta. Ca. 3 timer fra Bærum. Vi serverer litt lunsj og koser os på tunet rundt hytta til alle har ankommet
 • Kl. 13 starter vi med "bli kjent” leker og tar en liten tur rundt i området
 • Middag kl. 17:00
 • Kveldskos og lek

Dag 2 (tirsdag): Turdag

 • Vi spiser frokost og lager niste niste
 • Vi drar på tur og er borte ca. 9:30-15:00. Vi legger opp dagen etter vær og vind, men alle må ha med klær til å være ute uansett været, vannflaske og en dagstursekk til å bære det som trenges i løpet av dagen
 • Middag 
 • Koselig kveld aktiviteter og spill

Dag 3 (onsdag): Turdag

 • Vi spiser frokost og lager niste
 • Vi drar på tur og er borte ca. 9:30-15:00. Vi legger opp dagen etter vær og vind, men alle må ha med klær til å være ute uansett været, vannflaske og en dagstursekk til å bære det som trenges i løpet av dagen
 • Middag 
 • Utelek om været er bra

Dag 4: Hjemreise/ (ev. #Natt i naturen. Se eget arrangement)

 • Vi spiser frokost og lager niste
 • Turlederne leker med barna mens foreldrene pakker og sjekker ut av rommene
 • Felles avslutning for alle på tunet kl. 12.00.

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Pris

Barn: Kr 1300,-
Voksne: Kr 3400,- 

Inkludert i prisen: Tur- og aktivitetsledelse, aktivitetsutstyr, overnatting (dere må ha med eget sengetøy. Ikke sovepose!) og alle måltider, dvs. frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag med unntak av første dag: enkel servering ved ankomst og middag og siste dag: kun frokost + niste/termos. Familien bor på 2-4 sengsrom. Det vil bli madarass på gulv på noen rom.

Passer turen for vår familie?

Både barn og voksne må kunne gå i rolig tempo i 2-3 timer på sti i ulendt terreng. De voksne må kunne bære dagstursekk med nødvendige klær, mat og utstyr.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding.

Hvordan komme til Solheimstulen?

Med kollektivtransport: Ta toget til Kongsberg. Videre med buss til avkjøringen til Gøndalen (bussholdeplassnavn?). Avtal med bestyrer å bli hentet her.

Med bil: Numedalen via Rødberg til Solheimstulen

Kart: Turkart Rauhelleren 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Utstyr: Her finner du pakkeliste for sommertur 

Husk å ta med:

 • Gode sko. Vi er stort sett ute hele dagen, uansett vær.
 • Dagstursekk og drikkeflaske. Alle bør ha varme klær, mat og drikke i dagstursekkene.
 • Tøfler for bruk inne.
 • Det kan være lurt å ha med et ekstra sett ytterklær og gummistøvler til fjøsstellet.
 • Sengetøy/lakenpose. Ikke sovepose!

Før påmelding

Husk å lese "Viktig informasjon - fellestur sommer".
Når du melder deg på turen, bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag så har foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Turledere og aktivitetsledere har ansvar for gjennomføring av turen og tilrettelegging av aktiviteter.

Mer informasjon

Kontakt Barnas Turlag i Bærum ved Ellen Næsje. telefon 95240607/epost: ellen@baerumturlag.no
Turinformasjon dersom du har spørsmål angående turen, kart eller om utstyr. Telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00. E-post: turinfo@dntoslo.no

Velkomstbrev sendes på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato.

Om våre turledere og aktivitetsledere
Våre turer ledes av turledere og/eller aktivitetsledere fra Barnas Turlag i Bærum. Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som trives med å være på tur med barn. Aktivitetslederne har kurs og erfaring i å tilrettelegge for barn på tur. Sammen skal de skape en positiv, trygg og hyggelig turopplevelse. 

Turledere på denne turen er:
Signe Riemer-Sørensen, Erlend Haaverstad og Miriam Hagge
Turlederne har også med seg egen familie.

Påmelding: Bruk den røde påmeldingsknappen til høyre på denne siden. Noen dager etter påmelding mottar dere en faktura fra oss. Avbestillingsregler er de samme som for øvrige fjellturer i DNT Oslo og Omegn. Se generelle vilkår over. Bærum Turlag har ingen fortjenste på turen men har en forpliktelse ovenfor hytta som holder av rom til vår gruppe. Avbestilling må derfor skje i god tid.

 

Barnas Turlag - Turbodager på Solheimstulen

Solheimstulen på Harnadngervidda er en perle for barnefamilier! Her er det barnevennlig turterreng, seterdrift like ved, bekk nedenfor hytta til vassing, barkebåter og pinneleker og fantastisk badevann med "syden"strand 3 kvarter unna på ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

 • Signe Riemer-Sørensen
 • Miriam Hagge
 • Erlend Haaverstad