Langtur over Hurumhalvøya

Fellestur

Dato
14. mai kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Langtur
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslofjorden (se kart)
Dette arrangementet er over!

Velkommen til heldags mosjonstur langs ryggen av Hurumhalvøya fra Sætre til Tofte. Vi går for det aller meste på gode skogsstier. Turen byr også på en åsrygg uten sti, med spesielt vakker natur og flott utsikt.

Fra start ved Sætre barneskole kommer vi oss opp gjennom villastrøk og følger gode stier temmelig rett sørover. Den første delen har jevn stigning til Bjønnåsen (304 moh). Senere passerer vi Stikkvannet og går videre sørover på ryggen av Aklangfoten (340 moh). På vei ned fra ryggen tar vi et sidesprang uten sti, hvor vi holder høyden fremover på åsryggen for å få med oss et særlig vakkert område med store løvtrær, barlind og flott utsikt på sørspissen. Hovedpausen tar vi her.

Prisen for sidespranget er en litt kroglete nedstigning til skogsveier og sti som fører oss til Røskestadvannet. Nå gjenstår siste etappe gjennom Toftemarka. Her trengs orienteringskart for å holde rede på småstier og finne den beste utsikten fra Toftefjell. Herfra bruker vi få minutter ned til Tofte sentrum og buss tilbake til Sætre.

Terreng og lengde: Turen er 20 km lang, Vi går for det meste på gode stier i forholdsvis raskt tempo. Omtrent 3 km går vi uten sti, inkludert en litt bratt og kroglete nedstigning. Merk at turen krever fysisk form og bevegelighet som til en dagsmarsj på fjellet. Vi bruker 6-7 timer inkludert pauser

Ta med: Sitteunderlag, dobbel niste, minst 1,5 l  drikke, lang bukse (eventuelt overtrekksbukse). 

Start: P-plass ved Sætre barneskole ved RV 281, ca 700 m sør for Sætre sentrum. Fremmøte kl 09.50. Vi begynner å gå kl 10.00.

Offentlig kommunikasjon: Buss 250 fra Oslo bussterminal kl 8.19 via Lysaker (kl 8.36) til Sætre bussterminal med ankomst 9.38. Sjekk rutetider. Fra bussterminalen følger man Søndre Sætrevei 600 m sørover til Sætre skole.  

Samkjøring med bil: De som ønsker å kjøre samen med noen, kan møte på p-plassen ved Gjønnes T kl 8.40. Avreisen er 8.50.Møt gjerne med bil, hvis du har mulighet. Vi bruker de bilene vi trenger og spleiser.

Krav om påmelding: Turen er krevende, og både busstider, føreforhold og smittevernregler kan endre seg. Derfor  ønsker vi å kunne kontakte påmeldte deltagerne rett forut for turen.

Langtur over Hurumhalvøya

Velkommen til heldags mosjonstur langs ryggen av Hurumhalvøya fra Sætre til Tofte. Vi går for det aller meste på gode skogsstier. Turen byr også på en åsrygg uten sti, med spesielt vakker natur ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Sidsel Graff-Iversen