Høgåsen og Triungen rundt

Fellestur

Dato
5. september kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Voksne
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn , Vandregruppa
Turområde
Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Fra Fossum klubbhus bussholdeplass følger vi umerket sti over Lathusåsen, og inn forbi Fløytemyr. I stikryss tar vi til høyre mot Abbortjernsbekken, videre til grusvei som tar av fra Abbortjernsveien og følger så sti nordover til ei koie. Her fortsetter vi på umerket sti over Høgåsen til Blekkevannet i nord. Her dreier vi vestover i retning av bestemorsmyrene på nordsiden av Triungsvann. Målet er å finne et tråkk langs, og delvis over myrene, som tar oss til grusveien på vestsiden av Triungen. Triungsvann, og myrene der, er høydepunktet på turen. Her er det så vidt et tråkk, og du må være forberedt på en litt strevsom del av turen, idet vi nærmere oss 10 km. inn i turen. Vi finner en farbar trasé i fellesskap.

Vel fremme ved grusveien snur vi hjemover, og følger Triungsveien fram til blåmerket sti, som går over Dæliseteråsen, og kommer ut på veien rett nord for Østernvann. Turen ender ved Fossum klubbhus, der vi startet.

Terreng og lengde: Turen er på nærmere 20 km. Vi går på blåmerket sti, umerket sti, fritt i terrenget, og litt på grusvei. Pga turens lengde, og trasé i fritt terreng og myr nord for Triungsvann, regnes turen for krevende. Det vil være vått i terrenget ved Triungen (ellers er det tørt nå, pga. tørr værtype), men på en relativt varm dag er det fullt mulig å gå med lette sko, gjerne joggesko. Hvis det er en dag med skarp luft, slik det har vært noen dager nå, kan det være lurt å ha på godt skotøy.

Vi går i godt tempo. I tillegg til hovedpausen ved Triungsvann tar vi to kortere pauser underveis. Turen vil ta ca. 6 timer, alt etter tempo i gruppen. Man må påregne at turen kan ta lenger tid.

Ta med: Se Generell turinformasjon.

Oppmøte: Fossum klubbhus bussholdeplass kl 09.50. Start kl.10.00 .

Offentlig transport: Buss 230 (sjekk rutetider). Fra Oslo kan du ta linje 2 mot Østerås, og så overgang til linje 230 fra Eiksmarka.

Se Bærum Turlags smittevernregler som også omhandler bruk av offentlig transport.

Les Bærum Turlags smittevernregler

Høgåsen og Triungen rundt

Fra Fossum klubbhus bussholdeplass følger vi umerket sti over Lathusåsen, og inn forbi Fløytemyr. I stikryss tar vi til høyre mot Abbortjernsbekken, videre til grusvei som tar av fra Abbortjernsveien ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Siren Tjøtta