Stiløst på Skaugumsåsen

Fellestur

Dato
3. mai kl. 11:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka, Vestmarka, Kjekstadmarka og Hurumlandet (se kart)
Dette arrangementet er over!

Skaugumsåsen har en av de fineste utsiktene i Oslo-området. Den platåformede åsen, med markerte stup mot sør og øst er et populært turmål. Åsen har mange stier og tråkk. Dette er en tur utenfor stiene, og den tar oss opp på denne flotte åsen og ned igjen på litt uvanlige måter. Oppe på platået går vi gjennom et kupert og spennen­de terreng. Du må være forberedt på å ake litt på rompa her og der. Vi ender opp der vi startet. Underveis får vi med oss mange flotte utkikkspunkter. 

Terreng og lengde: Turen varer i tre timer. Terrenget er bratt og kupert.

Ta med: Det er en fordel med stødig fottøy, som lette fjellstøvler. Se også Generell turinformasjon.

Oppmøte:  NaKuHel-senteret ved Semsvann kl. 11.00. Man kan be­nytte utfartsparkeringen rett ved innkjøringen til Sem gjestegård og NaKuHel-senteret.

På grunn av Korona-reglene har vi begrenset deltakerantall og krav til påmelding. Påmelding gjøres direkte til turleder (epost/sms).

Bærum Turlags aktiviteter følger Korona-reglene

Bærum Turlag følger smittevernplan for aktiviteter som DNT har utarbeidet i samråd med myndighetene. Målet er at alle turer og aktiviteter skal være trygge, og at deltakere og turledere skal få god informasjon i forkant. Sentrale deler av denne planen er:

Krav om påmelding: I vår og sommer er det viktig at vi har kontroll på hvor mange vi har med på turer og aktiviteter, derfor har vi innført krav om påmelding.

Maksimalt antall deltagere: Inntil videre er det maksimalt 5 personer pr gruppe, inkludert turleder. Bærum Turlag kan sette inn flere turledere og dele turen opp i flere grupper med tilstrekkelig avstand, men turledere holder likevel kontakt underveis.

Transport: I den grad det trengs biltransport skal hver enkelt person/husstand benytte egen bil og vi oppfordrer ikke til samkjøring. Deltakerne oppfordres til å benytte alternativer til kollektiv transport.

Dersom DNT og myndighetene endrer sine anbefalinger, kommer naturligvis Bærum Turlag til å følge etter.

Se forøvrig: DNTs regler mot Corona-smitte

 

Stiløst på Skaugumsåsen

Skaugumsåsen har en av de fineste utsiktene i Oslo-området. Den platåformede åsen, med markerte stup mot sør og øst er et populært turmål. Åsen har mange stier og tråkk. Dette ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Jan Olav Langseth