Asdøljuvet fra Solli

Fellestur

Dato
16. august kl. 11:00 - 16:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Voksne, Bading, Asdøljuvet, Juving, Solli, Asdøltjern
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn , Vandregruppa
Turområde
Oslomarka, Vestmarka, Kjekstadmarka og Hurumlandet (se kart)

Som en vestlandsdal i miniatyr kan Asdøljuvet by på en forlokkende villmarksnatur i Vestmarka, like utenfor Oslo. På denne turen er det mulig å bli våt, enten på beina i elva eller etter et bad i Asdøltjern.

Turen: Fra Solli gård går vi delvis på sti, delvis på skogsbilvei inn til Asdøltjern. Herfra følger vi elven Asdøla et kort stykke før vi følger skogsbilveien til setervollen Haukelia hvor vi tar en liten pause. Så følger vi stien gjennom frodig skog ned til Asdøl i Sylling. Derfra følger vi elven Asdøla opp igjen, gjennom Asdøljuvet. Her venter en fantastisk naturopplevelse med steile fjellvegger og en vakker foss. Vi må krysse elven flere ganger, første del er tilrettelagt med bruer. Etter en bratt kneik ca. halvveis opp juvet går stien nærmere elven, som må steingås flere ganger. Dette krever god balanse og gode sko. Vel oppe ved Asdøltjern runder vi vannet på sydsiden. Her tar vi en ny pause før vi følger hovedsakelig samme vei tilbake til Solli, via Myggheim og flystyrtområdet fra ulykken lille julaften i 1972.

Ved for stor vannføring (f.eks. etter mye regn) er ikke Asdøljuvet gangbar. I så fall kan turen bli avlyst eller utsatt. Eller vi må følge sti og skogsbilvei tilbake til Asdøltjern.

Terreng og lengde: Varierende fra skogsbilvei til rufsete stier og steingåing. Godt fottøy anbefales, gjerne også ekstra sokker. Turen er 13 km lang og tar ca. 5 timer.

Ta med: Mat og drikke for en tur på 5 timer. Det er gode bademuligheter i Asdøltjern; ta gjerne med badetøy og håndkle. Se også Generell turinformasjon.

Avmars: Fra utfartsparkeringen 400 m nedenfor Solli gård i Asker kl. 11.00. Retur til samme sted ca kl 16.00.

Mer informasjon om turen: Påmeldte deltagere får tilsendt mer informasjon om turen via epost onsdag 12. august.

Bærum Turlags aktiviteter følger Korona-regler

Bærum Turlag følger smittevernplan for aktiviteter som DNT har utarbeidet i samråd med myndighetene. Målet er at alle turer og aktiviteter skal være trygge, og at deltakere og turledere skal få god informasjon i forkant. Sentrale deler av denne planen er:

Krav om påmelding: Det viktig at vi har kontroll på hvem og hvor mange vi har med på turer og aktiviteter, derfor har vi innført krav om påmelding.

Maksimalt antall deltagere: Inntil videre er det maksimalt 20 personer pr gruppe, inkludert turleder. Bærum Turlag kan sette inn flere turledere og dele turen opp i flere grupper med tilstrekkelig avstand, men turledere holder likevel kontakt underveis.

Les Bærum Turlags øvrige smittevernregler

Dersom DNT og myndighetene endrer sine anbefalinger, kommer naturligvis Bærum Turlag til å følge etter.

Se forøvrig: DNTs regler mot Corona-smitte

 

Asdøljuvet fra Solli

Som en vestlandsdal i miniatyr kan Asdøljuvet by på en forlokkende villmarksnatur i Vestmarka, like utenfor Oslo. På denne turen er det mulig å bli våt, enten på beina i ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Jan Eldegard Hjelle