Topptur i Bærumsmarka

Fellestur

Dato
27. september kl. 10:15
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Topptur, Bærumsmarka
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Turen starter ved Fossum Klubbhus

Vi følger blåmerket sti opp på Lathusåsen (266 m) og ned til Østernvann. Vi går delvis på sti og delvis på grusvei til Abborvann. Blåmerket sti tar nordover til Merraskallen (425 m). Videre sti/grusvei til Eiksbakk hytta. Vi tar en avstikker til Dæliseteråsen (455 m). Videre blåmerket sti til Haslumseter kapell. Derfra følger vi blåmerket sti til Skuta (Skutehøgda, ca. 400 m) med nydelig utsikt sørover. Turen fortsetter på blåmerket sti (bratt) ned til Løvenskioldbanen. Videre på blåmerket sti til Fossum klubbhus.

Terreng og lengde: Turen går på grusveier og blåmerkete stier og er ca. 15 km. Den tar ca. 5 timer inklusive pauser. Terrenget er til dels krevende. Turstøvler med god støtte og gode gripesåler er nødvendig.

Ta med niste og sitteunderlag.

Oppmøte: Fossum Klubbhus. Start kl.10:15.

Offentlig transport: Buss 230 fra Eiksmarka, ca. kl. 10:00 med ankomst Fossum kl. 10:10 (sjekk rutetider).- husk smittevernregler på offentlig transport.

Bærum Turlags smittevernregler

Topptur i Bærumsmarka

Turen starter ved Fossum Klubbhus Vi følger blåmerket sti opp på Lathusåsen (266 m) og ned til Østernvann. Vi går delvis på sti og delvis på grusvei til Abborvann. Blåmerket ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Astri Rogstad