Langs kommunegrensen fra Sollihøgda til Lommedalen

Fellestur

Dato
28. februar kl. 10:30
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Truger
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn , Vandregruppa
Turområde
Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Trugetur fra Sollihøgda til Lommedalen

I 2021 har du muligheten å bli med Bærum Turlag på en nyhet - en ekspedisjon som over 6 etapper følger kommunegrensen. Mer om hele ekspedisjonen her. Den tredje etappen går på truger og starter ved parkeringen ved  Høymyr ved Sollihøgda.

Vi vil gå på truger utenom løyper mot Mustadkroken og følger kommunegrensen i krevende terreng. Vi finner en linje ned dalsiden, krysser Kjaglia og går deretter oppover mot Rognlia, deretter ned skogsbilvegen som fører oss ned til Guriby i Lommedalen.  Lengden på turen er rundt 12 km men på grunn av det krevende terrenger på truger vil vi bruke rundt 7-8 timer avhengig av føreforholdene.

Vi er også forpliktet til å informere om de nasjonale smittevernrådene som gjelder nå men som vi håper blir lettelser i fram mot turen vår:
Under dagens smittevernregler vil Bærum Turlag bare gjennomføre de turer og aktiviteter som foregår innenfor egen kommune. Våre turer og aktiviteter vil bare være åpne for innbyggerne i Bærum kommune. Dette gjelder for alle turer/aktiviteter som er beskrevet på vår nettside og/eller FB, selv om det ikke er presisert for den enkelte tur/aktivitet. Vi vil legge ut ny informasjon når denne begrensningen opphører.

Oppmøte: På parkeringsplassen (ved utfartsbetalingen) ved Høymyr ved Sollihøgda søndag 28. februar klokken 10:30

Utstyr:  Ta med truger og sekk med rikelig mat, drikke og ekstra tøy for rast. Det en fordel å bruke fjellturstøvler med gamasjer da lave skistøvler fungerer dårlig i bindingene. De som ønsker det kan bruke skistaver - helst med store trinser. Votter/hansker som ikke lett blir våte er en stor fordel. Ta med noen reimer slik at trugene kan festes til sekken det siste strekket til Lommedalen. De som ikke har truger selv kjenner kanskje noen som har eller kan leie?

Husk solbriller - både mot sola og for å unngå å få småkvister fra trær og busker i øynene. Du trenger brodder under skoene de siste km ned til Lommedalen da det er blitt isete på skogsbilveien i mildværet.

Utlån av truger: Bærum Turlag har noen par med 25" Tubbs-truger til utlån. De som har bedt om å få låne truger, har fått bekreftelse på epost den siste uka før turen. De lånte trugene får du ved start på Sollihøgda.Ta kontakt med turleder dersom du har spørsmål rundt utstyr.

Vi viser til Generell turinformasjon

Løypa: Vi vil gå utenom løyper og det kan være dyp snø. Terrenger rundt Kjaglidalen er krevende men det er går bra med truger. Det er en fordel at deltagerne har trent noe med truger og har disse tilpasset de støvlene som brukes. Dette er en løype som sjelden brukes på vinteren og byr på spennende terreng.

Turens betegnes etter Bærum Turlags klassifisering som svært krevende

Påmelding: Bærums turlags smittevernregler krever påmelding og vi har plass til maksimalt 18 deltagere. Nytt er at vi holder minst 2 meters avstand (tidligere minst 1 m) og vi anbefaler at deltagerne organiserer seg slik at de bruker egen bil til og fra aktiviteten.

Bruk den røde påmeldingsknappen og fyll ut den informasjonen som etterspørres. Husk å fullføre hele påmeldingen der du til slutt må bekrefte den informasjonen du har lagt inn. Du vil deretter motta en epost med bekreftet påmelding. Sjekk om denne meldingen evt. kan ha havnet i spam-filteret ditt.

Transport: Det går rutebuss fra Sandvika Sollihøgda og fra Guriby til Sandvika. Sjekk tider på Ruter.no

Det er viktig å merke seg at startpunkt og turens avslutning er på ulike steder. Deltagerne må organisere sin egen transport til Sollihøgda og fra Guriby.

Langs kommunegrensen fra Sollihøgda til Lommedalen

Trugetur fra Sollihøgda til Lommedalen I 2021 har du muligheten å bli med Bærum Turlag på en nyhet - en ekspedisjon som over 6 etapper følger kommunegrensen. Mer om hele ekspedisjonen her. ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Amelie Neuville
  • Jan Eldegard Hjelle