Kulturminner og industrihistorie langs kyststien ved Høvik Verk

Fellestur

Dato
25. september kl. 10:30
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Kyststi, Kulturvandring
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslofjorden, Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Bli med på tur langs den trivelige kyststien på Høvikodden, og få med deg interessant industrihistorie fra Høvik Glassverk etablert i 1855, og utviklingen av industrien og arbeidersamfunnet i området frem til 1970-tallet.

Vi tar turen rundt i det gamle fabrikkområdet med de mange gamle flotte bygningene som i dag ligger blant Veritas sine bygg. Vi fortsetter videre på turveier til åsen bak mot Høvik Verk skole. Her vil vi komme inn på historier fra utviklingen av arbeidersamfunnet og dagliglivet rundt Høvik Verk, og vi ser på aktuelle bygninger og kulturminner i området.

Vi fortsetter turen videre langs kyststien til stranden ved Båtstøjordet hvor vi tar en rast og nyter utsikten utover sjøen.  Etter rasten går vi kyststien videre mot Sarbuvollen hvor vi snur. Vi får et fint utsyn mot sjøen og øyene Torvøya og Saraholmen som også hadde en tilknytning til verket.  Vi går langs stranden, og her er stien til tider litt ulendt.

Vi kommer tilbake i Veritas-området igjen og direktør for Mediarelasjoner i DNV GL, Per Wiggo Richardsen vil fortelle historien om DNVs etablering av hovedkontor på Høvik i 1976, og selskapets fantastiske utvikling til det globale selskapet det er i dag.

Siste del av turen går langs kyststien tilbake til Henie Onstad Kunstsenter, her tar vi en stopp ved den artige popkunststatuen "Filipstadbananen", og avslutter turen her.

Terreng og lengde: Turen er ca 8 km lang, og vil ta ca 3,5 time inklusive historiestopp og matpause.

Utstyr:  Gode sko, sitteunderlag, mat og drikke

Oppmøte:          Turen starter på sletten bak busstopp Høvikodden for Buss 160 fra Sandvika/Oslo. Tar man toget er det 10 minutter å gå fra Blommenholm stasjon til Solvik. De som kommer med bil kan parkere gratis i garasjeanlegget på Veritas, det tar 10 minutter å gå tilbake til oppmøtested ved Sandviksveien. Har avtalt med DNV Veritas at turdeltagere kan parkere der.

Les nøye gjennom smitteverntiltak i Bærum Turlag

Kulturminner og industrihistorie langs kyststien ved Høvik Verk

Bli med på tur langs den trivelige kyststien på Høvikodden, og få med deg interessant industrihistorie fra Høvik Glassverk etablert i 1855, og utviklingen av industrien og arbeidersamfunnet i området ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Heidi Elise Rustad