Jotunheimen med Svartdalen, gammel postrute, topper og båttur

Fellestur

Fra dato
25. juli kl. 08:00
Til dato
29. juli
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Jotunheimen., Fondsbu, Gjendebu, Torfinnsbu, Svartdalen
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Vil du bli med Bærum Turlag på rundtur i Jotunheimen? Alle over 18 år er velkommen, eventuelt ungdom i følge med foreldre. Du trenger ikke være medlem av DNT eller Bærum Turlag. Vi starter fra østenden av vannet Bygdin, går til Torfinnsbu og Gjendebu og deretter til Fondsbu langs gammel postrute. Så følger dagsturer fra Fondsbu og nydelig båttur over Bygdin tilbake til utgangspunktet. Deltakerne vil få nærmere informasjon om tidspunkter etter påmelding.

Rute

Dag 1:    Fremmøte ved båtbrygga til «Bitihorn». Fottur 12 km i lett terreng (alternativt ta båten) til selvbetjente Torfinnsbu (DNT OO) med felles matlaging, hygge og overnatting.

Dag 2:    Fottur blant majestetiske topper gjennom Svartdalen til Gjendebu (betjent DNT OO) hvor vi får servert deilig treretters middag.

Dag 3:    Turen går videre til Fondsbu (betjent, DNT OO) hvor bestyrer Solbjørg tar oss i mot med velsmakende mat og mulighet for dusj, øl og vin. På en stor del av turen skal vi følge den gamle postruta langs Grønebekktjernet og Gravatjernet og bratt ned til Bygdin.

Dag 4:    Dagstur til topper i området rundt Fondsbu.

Dag 5:    Etter en rolig morgen og rusletur til Vinjeutsikten tar vi en nydelig båttur med «Bitihorn» tilbake til Bygdins østende, hvor turen avsluttes.

 

Turpakken inkluderer: Overnatting, turledere og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos. Deltakerne bor på 4-6-sengsrom på hyttene i lakenpose.

 

Les mer om hyttene her:
Torfinnsbu
Gjendebu
Fondsbu

Passer turen for meg?
Turen er gradert som Blå, dvs middels krevende. Det betyr å gå dagsturer på 12-15 km med sekk på opptil 10 kg i kupert fjellterreng, eventuelt i utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer. Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes.

Maks antall deltakere: 12
Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart.

Turledere: Torbjørn Aas og Sidsel Graff-Iversen

Pris
Turen prises etter selvkostprinsippet, dvs at turen ikke blir dyrere enn om du skulle gått den på egenhånd. Hver deltaker er ansvarlig for å betale for seg på hyttene. Pris for losji og kost på hyttene, ikke inkludert reise blir  ca kr 3 450. Ikke-medlemstillegg ca kr 1 000.  Bli medlem i DNT

Påmelding
må gjøres senest 18. juli ved å benytte påmeldingsknappen.  Den enkelte deltaker er ansvarlig ved eventuell avbestilling etter denne fristen. Hver deltaker betaler for sin egen plass på hyttene. 

Hvordan komme til/fra oppmøtested?
Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Verken turleder, administrasjon i DNT eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at du sikrer deg en transportløsning før du melder deg på turen. 

Med offentlig transport fra Osloområdet
Rutebuss (Valdresekspressen) via Fagernes til Beito. Se rutetider på Entur.no

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil
Parkering ved østenden av Bygdin (Bygdin Høifieldshotel)

Kart og ruteinformasjon 
Turkart  Jotunheimen Aust / Jotunheimen Vest 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i DNT-butikken i Storgata 3 eller på Nettbutikken .

Smitteverntiltak på turer og hytter
Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. Våre turledere og bestyrere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding
Les  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Hvem er våre turledere og frivillige, og hva er en DNT-tur?
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. 
Les gjerne mer om DNTs turledere her.  

Hva er en DNT-tur?

Jotunheimen med Svartdalen, gammel postrute, topper og båttur

Vil du bli med Bærum Turlag på rundtur i Jotunheimen? Alle over 18 år er velkommen, eventuelt ungdom i følge med foreldre. Du trenger ikke være medlem av DNT eller ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Sidsel Graff-Iversen
  • Torbjørn Aas