Storslåtte Utladalen i Hurrungane

Fellestur

Fra dato
12. august kl. 08:00
Til dato
15. august kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Jotunheimen, Hurrungane, Vettisfossen, Vetti, Skogadalsbøen, Vormeli, 3dagerstur
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Fottur i spennende og krevende terreng. Vi skal virkelig få oppleve hele Utladalen. Jeg gleder meg og fellestur rundt hele Utladalen skjer ikke ofte! Så dette blir spennende og med en storslått avslutning på Avdalen gård har vi fått med oss absolutt alle plassene i dalen. Samt det desidert flotteste utsynet mot Vettisfossen med sine 275 meter fritt fall. 

Utladalen er en av Norges flotteste daler med de store Hurrungane rett over, dype daler og svært høye fossefall. Turen går i variert bratt terreng og vi overnatter på den ubetjent DNT-hytta Stølsmaradalen, Skogadalsbøen og avslutter det hele med en liten bankett på Avdalen Gård som er en privat fjellgård som nå tilbyr overnatting og full pensjon. Det er bestilt plass til gruppen på alle tre stedene Stølsmaradalen, Skogadalsbøen og Avdalen. Vi er en liten gruppe på 8 personer inkl 1 turleder. 

Dette er en tur etter selv-kostprinsippet i regi av Bærum Turlag. Dvs at hver enkelt betaler for seg og vi deler på felles utgifter. Det er ingen påmeldingsmeldingsavgift. Påmeldingen er bindende og dersom du ikke kan bli med og det er for sent med avbestilling av plassen din så vil du måtte betale. 

Kostnader vil for DNT-medlemmer være Stølsmaradalen kr 280,-, for overnatting, Skogadaslbøen ca kr 1000,- for helpensjon, Avdalen gård ca kr 1500,- for helpensjon. I tillegg kommer reise. Vi handler inn felles middag for første kvelden på Stølsmaradalen og deler på kostnaden til dette. Og drikke/alkohol på hyttene på du selv budsjettere med.

Storslåtte Utladalen rundt er ca 45 km lang tur med totalt 2500 høydemeter. Du bærer selvfølgenlig din egen sekk med klær og utstyr for turen. Turen krever gode fjellstøvler og bra kondis. 

Ruta kan ses her: https://www.strava.com/routes/2835515246357496258

12.8/Dag 1      

Transport med egne biler til Hjelle i Øvre Årdal.
Fra Hjelle går vi på grusveien til Vetti gård og deretter opp på vestsiden av Utladalen. Opp Brendeteigen til DNT-hytta Stølsmaradalen. Her er det bratt, men ufarlig. Vel oppe det bratteste går vi høyt og fritt med storslagen utsikt ned Utladalen, Vettisfossen, Hurrungane og fjellene rundt. Overnatting på den ubetjente Stølsmaradalen som har 7 sengeplasser og plass til en i hengekøye ute eller madrass på gulvet. Vi må ha med egen mat til middag og frokost. Turen tar ca 4 timer (10 km) fra Vetti til Stølsmaradalen.

13.8/Dag 2

Fra Stølsmaradalen til Skogadalsbøen. Vi går på sti (umerket) innover dalen og ned Kyrkjestigen og videre innover til den nedlagt og utrolig spennende gården Vormeli. Matpakka spiser vi her. Vormeli skal være Norges mest avsidesliggende gård. Mer om historien når vi kommer dit. Videre inn til stølsgrenda Guridalen innerst i Utladalen. Så fremover til den betjente hytta Skogadalsbøen hvor vi skal overnatte. Skogadalsbøen er idyllisk beliggende og kjent for godt mat til både middag og frokost. Vi får middag, frokost og smører lunchpakke. Her er det bestilt overnatting med full pensjon. Turen tar ca 10 timer (15 km lang), og er svært krevende og tung pga høydemeter og tidvis vanskelig sti.

14.8/Dag 3

Fra Skogadalsbøen går vi nedover Utladalen med skue mot Hurrungane, forbi Vettismorki og ned til Vetti gård. Fra Vetti til Avdalen er det ca 4,5 km. Vi går litt nedover dalen før vi skjærer opp på den gamle historiske gårdsveien til gården Avdalen. Det går bratt og flott oppover til den nedlagte Avdalen Gård, som nå tilbyr privat overnatting. Vi har bestilt plass og får middag, frokost og smører lunchpakke. Turen tar ca 7-8 timer er 17 km på merket sti.  https://www.avdalen.no/utladalen.

15.8/Dag 4   

Vi unner oss en god frokost og er fornøyd med gjennomføringen av Utladalen rundt. Vi går ned til bilene på Hjelle og avslutter turen. kjører hjem etter endt tur og det blir sen hjemkomst søndag kveld.  Retur i nedoverbakke til Hjelle tar ca 1 time og er 3-4 km. For de som ikke har vært på Gravdalen så er en tur opp på Gravdalen (DNT Årdal Turlag) vel verdt det.

Gradering:              Svært krevende. Og bratte partier.

Utstyr:                    DNT pakkeliste for sommerturer, samt mat for 1 døgn til overnattingen på Stølsmaradalen.

Antall deltakere:   8 (inkl turleder)

 

 

Storslåtte Utladalen i Hurrungane

Fottur i spennende og krevende terreng. Vi skal virkelig få oppleve hele Utladalen. Jeg gleder meg og fellestur rundt hele Utladalen skjer ikke ofte! Så dette blir spennende og med ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Sveinar Kildal