Fra seter til seter i Bærumsmarka

Fellestur

Dato
28. august kl. 10:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Kulturvandring
Arrangør
Bærum Turlag
Turområde
Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Velkommen til lang dagstur med besøk til fire setre i Bærumsmarka. 

Fra Fossumbanen går vi på turvei og stier til Eiksbakk. Her i nærheten lå Dæliseter, hvor Dæli gård på Fossum setret. Vi fortsetter i retning Tjæregrashøgda til Løkebergseterhøgda. Her tar vi av fra blåstien og følger et far som trolig er rest etter seterveien. Den leder til vollen som er igjen etter Løkebergseter. Et kulturminneskilt står på stedet, og vi finner rester av takstein, tilhugget stein og brennesle. Vi tar hovedpausen her. Etterpå går vi et par hundre meter mot sør, til et noe ferskere spor etter folk. Funn av treverk og plast tyder på overnatting. Har noen slått leir i ruin etter et av husene ved seteren?

Vi går videre vestover i terrenget til vi treffer en blåmerket sti. Denne følges til Haslumseter, hvor gårdene Haslum, Nordby og Ramstad har setret. Herfra går turen tilbake til Fossum, med avstikker til Dølefjell. Kanskje lå setra til Grav gård der et kulturminneskilt er satt opp, kanskje lå den nærmere Gravsvollhøgda.  

 

Terreng og lengde: Turen er ca 14 km lang, med flere pauser. Ca 2 km går i terreng med antydet eller ingen sti. Turen er kupert. Lange bukser anbefales.

Ta med rikelig mat og drikke. Vi viser til Generell turinformasjon

Les Bærum Turlags smittevernregler.

Oppmøte: Ved bussholdeplassen Fossumbanen kl 10.20. Vi starter turen kl 10.30.

Transport: Buss 230 fra Sandvika 9.30 og Bekkestua 9.47 med ankomst Fossumbanen 10.05. Sjekk rutetider. Parkering ved klubbhuset mot betaling 30 kr.

Fra seter til seter i Bærumsmarka

Velkommen til lang dagstur med besøk til fire setre i Bærumsmarka.  Fra Fossumbanen går vi på turvei og stier til Eiksbakk. Her i nærheten lå Dæliseter, hvor Dæli gård på ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Kari Fonnes
  • Sidsel Graff-Iversen