Aktiv i 100 - Torsdager fra Østernvann, Burudvann eller Vestmarksetra

Fellestur

Dato
3. februar kl. 11:00 - 14:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Aktivi100bærum
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Dette arrangementet er over!

Bli med på en hyggelig tur på stier og turveier i Bærumsmarka og Vestmarka


Torsdag 3. februar går turen fra Øverland  og er en rundtur på turveier til Haga, Hosle, Eikeli, Nadderud, Gjønnes, Haslum, Haug og tilbake til Øverland. Det er ventet noe snø i dagene fram til torsdag, men det er fremdels veldig glatt også på endel turveier og i terrenget. Gode brodder og/eller sko med pigger er en forutsetning for å delta på turen.
Turen er på ca 12 km og tar opptil 3,5 t inkl lunsj og stopp.

Oppmøte:   Øverland  P-plass med avgang kl 11:00.

Turledere: Erik B Wiken (99210229)
Nærmere informasjon om turen kommer på FB siden "Aktiv i 100 med Bærum Turlag" og "Bærum Turlag - Markaturer for voksne" noen dager før turen

Ta gjerne med deg en venn. Det er plass til alle på tur. Men husk at dette er turer for de som er normalt spreke. Terrenget vi går i kan være bratt enkete steder. Vi går som regel på stier, også umerketede og ofte i ulent terreng. Sko og klær etter vær er viktig, og ha alltid med en liten sekk. Vi anbefaler bruk av brodder i vintersesongen.

Om turene: Turene går hver torsdag klokken 11.00, med månedens tur siste torsdag i måneden. Vi går på stier og skogsveier i Bærumsmarka og Vestmarka og turene varer 3-4 timer. Vi tar lunsj rasten ute i all slags vær.

Turene er åpne for alle og gratis. Turmålene veksler fra gang til gang. Vi går i all slags vær, ofte rundturer på 8-13 km og bruker 3-4 timer.

Er du usikker på om du er sprek nok? En liten regel er at dersom du kan gå 3 - 4 km på 60 minuitter med lett dagstursekk, så kan du være med oss på tur. På Aktiv i 100 er vi som regel 2-3 turledere. Dermed vil aldri noen bli gått fra eller måtte gå alene.

Oppmøte: Det vil variere noe fra uke til uke. 2021-2022  vil de fleste turene gå fra P-plassen i Østernvannsvingen. Noen turer vil  starte på Burudvann P-plass og enkelte fra Vestmarksetra P-plass.

Informasjon om den enkelte tur vil bli lagt ut på  Facebook siden "Aktiv i 100 med Bærum Turlag, DNT".

Påmelding: Sendes turleder på SMS før turen eller meld deg på direkte til turleder 10-15 min før start..

Turledere:
Erik B. Wiken T: 992 10 229

Svein Arne Lilleløkken T: 950 40 774

Bent Enoksen  T: 913 92 772

Smittevern: DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetenes råd om smittevern. Vi tar hensyn til hygiene og størrelsen på grupper ihenhold til gjeldende anbefalinger. Ta gjerne med egen håndsprit, og munnbind hvis behov.
Deltagelse på våre turer forutsetter at du er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltagere må holdeminst en meteres avstand til hverandre. Turleder  har rett til å vise bort deltagere som ikke overholder dette.

Maksimalt antall deltagere: Inntil videre er det maksimalt 30 personer pr. gruppe, inkludert turledere