Fra Hosle senter, over Brunkollen til Godthaab

Fellestur

Dato
24. september 2017 kl. 10:35
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Brunkollen
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka, Vestmarka, Kjekstadmarka og Hurumlandet (se kart)
Dette arrangementet er over!

Vi går mellom Hagagårdene, hvor jordene er gjort om til golfbane, forbi den gamle husmannsplassen Madserud og en grop som kan være restene etter et hus på plassen Moenløkka. Siden passerer vi Moltemyra hvor det nok har vært molter en gang. På myra ser vi grøfter etter at det har vært tatt ut torv, og molte er det heller lite av. Fra Moltemyra går det opp og opp, først til det som kan ha vært en bygdeborg, Skuta, med flott utsikt i klarvær, og så til Brunkollen hvor vi tar en god rast, og deltar på Den store turdagen på Brunkollen. Fra Brunkollen bærer det stort sett utfor. Vi stopper og ser på inskripsjonene på Skriverberget, går forbi Fiskelaustjernet og ender på Godthaab hvor vi tar bussen hjemover. Turen er ca. 14 km lang.

Den som vil gå lenger, gjør dette på egenhånd. Det er fint å følge blåmerket sti langs Dæhlivann og til Valler stasjon på Kolsåsbanen, ca. 3 km.

Turen arrangeres i samarbeid med Seniorgruppa DNT Oslo og Omegn.

Start: Hosle senter kl. 10.35.

Kollektiv: Buss 140 fra Bekkestua, til Hosle senter med ankomst kl. 10.26, eller motsatt retning fra Skøyen med ankomst Hosle senter kl. 10.33.  (sjekk rutetider).

Turledere: Kari Fonnes, kafonnes@online.no, tlf. 993 24 885 og Torbjørn Aas, tlf. 920 22 798.

Generell turinformasjon: https://baerum.dntoslo.no/generell-turinformasjom/

Kategori: Nærtur

Fra Hosle senter, over Brunkollen til Godthaab

Vi går mellom Hagagårdene, hvor jordene er gjort om til golfbane, forbi den gamle husmannsplassen Madserud og en grop som kan være restene etter et hus på plassen Moenløkka. Siden ...

Kontaktinformasjon: