Ny rekord for Kom deg ut-dagen

Som vanlig var det strålende solskinn på Kom deg ut-dagen som er blitt et fast arrangement på Sæteren Gård. Det er også blitt tradisjon at dagen starter med «natt i naturen». Tilbudet om å sove i lånt lavvo som Bærum Turlag rigget på forhånd gjorde terskelen mindre for mange.

Det var 15 telt i tillegg til de lånte lavvoene rundt om bålplassen på Sæteren Gård. God stemning og forhåpentligvis mange som sov godt og ønsker gjentaksle på uteovernatting. Neste sjanse i Turlaget er 30.september.

Selve Kom deg ut-dagen trakk også rekordmange deltakere og arrangøren talte oppunder 2000 små og store rundt om på tunet og på gresslettene på området. I ziplinen og klatretårnet var det aktivitet ustanselig og pinnebrødet man måtte steke selv gikk unna. I kafeen var høy fart, lang kø og god stemning. Det ble solgt 300 vaffelplater og masse is og andre godsaker. Ved ankomst Sæteren fikk alle barn premie hvis de leverte inn ferdig utfylt svarskjema fra naturstien som var satt opp langs veien og langs Pilegrimsleden inn til Sæteren. Barnas Turlags maskot var som vanlig svært populær og det var mange som fikk en turboklem i løpet av dagen. Mange slo seg ned på gressletta i sensommersolen som varmet og lot barna springe rundt. Haslum skoles skolekorps spilte i flere omganger og gjorde Kom deg ut-dagen til en ordentlig festdag.

Bærum Røde Kors var til stede og det er godt med så mange turfolk samlet på et sted.

Neste store arrangement i Bærum Turlag er Den Store Turdagen som går til Brunkollen allerede 24.september. 
Da håper vi å se mange av de samme blide fjesene og mange nye. Velkommen på tur med Bærum Turlag.


Skrevet av Ellen Kristine Næsje 5. september 2017