4 Turer med turleder på søndag

DNT-turleder på søndags turer.
DNT-turleder på søndags turer. Foto: André Marton Pedersen

I forbindelse med Den store turdagen på søndag, har Bærum Turlag 4 turleder-ledede turer. To langturer beregnet for voksne som tar lunsj på Brunkollen, en tur som går fra Burudvann til Brunkollen egnet for barnefamilier og en ordførertur fra Skytterkollen bergnet for alle.  

Øverland – Brunkollen, husmannsplassene og husmannsvesenet
Vi starter på Øverland og går på veien slakt oppover til Muren og derfra bratt oppover på en dårlig traktorvei til Brunkollen, hvor Den store turdagen arrangeres denne dagen. På veien passerer vi flere av husmannsplassene i området og snakker om disse og husmannsvesenet generelt. Turleder Halvor Bache-wiig. Start 10.30 Øverland P-plass. Les mer.

Fra Hosle senter, over Brunkollen til Godthaab
Vi går mellom Hagagårdene, hvor jordene er gjort om til golfbane, forbi den gamle husmannsplassen Madserud og en grop som kan være restene etter et hus på plassen Moenløkka. Siden passerer vi Moltemyra hvor det nok har vært molter en gang. På myra ser vi grøfter etter at det har vært tatt ut torv, og molte er det heller lite av. Fra Moltemyra går det opp og opp, først til det som kan ha vært en bygdeborg, Skuta, med flott utsikt i klarvær. Turleder Kari Fonnes: Start 10.30 Holse senter. Les mer.

Ordførerens tur fra Skytterkollen til Brunkollen.
Ordføreren inviterer hele Bærums befolkning til å gå med henne fra Skytterkollen og oppover mot Brunkollen.
Turen er ca. 3 km på sti.
Turleder er Peter de Besche. Start 11.00 Skytterkollen P-plass.

Med turledere fra Burudvann til Skytterkollen
De som vil gå med andre opp til Brunkollen kan møte på Burudvann P-plass kl. 11.00.
Turlederne har med egne barn og håper å få følge med andre barnefamilier. Voksne uten barn kan selvsagt også bli med, men tempo tilpasses spesielt de små. Start 11.00 fra Burudvann P-plass.

For de som ikke vil gå med turleder, så merkes det med merkebånd og natursti fra Skytterkollen og Burudvann. Det starter kl. 13.00 på Brukollen. velkommen. Les mer.Turleder Njål Vadla leder an.
Turleder Njål Vadla leder an. Foto: Finn Strand

Skrevet av Ellen Kristine Næsje 23. september 2017