1500 Kom seg ut !

Det ble som vanlig en fantastisk Kom deg ut-dag. Det var spådd regn hele søndag, men værmeldingen modererte seg noe dagen før. Da turdagen var her ble det perfekt turvær, varmt i luften, mye sol og ikkenoe regn. Mikkel & reverockerne hadde en rocka friluftskonsert, hesten ruslet tålmodig rundt i havnehagen, det var Turbodans, eventyrforteller og flotte aktiviteter for både de større barna og de aller minste hele formiddagen.

Vi startet vårt Kom deg ut-arrangement med natt i naturen både med Barnas Turlag og DNT ung Bærum.
Det var ikke like mange telt på sletta som i fjor, sikkert på grun av regnværet som var spådd på natta. Men to TURBO-familer stilte og fyrte bål, rigget lavvoer og serverte suppe og pinnebrød, og det kom flere spreke familier slik at det ble et hyggelig arrangement. Barna kunne bekrefte kraftig tordenvær på natta, men at de ikke var blitt redde ;-) DNT ung Bærum hadde også natt i naturen ved hytta "Knoll", de fikk enerett til zipLine før selve Kom deg ut-arrangementet startet på søndag.  

Det kraftike regnet stilnet i 9-tida søndag morgen - heldigvis, og turfolket kunne titte ut på et meget lettere vær til søndagsfrokosten. Og heldigvis tenkte tydeligvis riktig mange at dette blir en fin turdag, for fra kl. 10.00 begynte det å strømme folk oppover veien og på stien inn til Sæteren Gård. Vel oppe fikk de som hadde svart på naturstispørsmål flotte grillpinner som premie. Små og store spredte seg utover Sæteren området i et gress som raskt tørket opp i den varme luften og solstråelene som stadig dukket frem utover formiddagen. Vi var lovet regn halvvis i arrangementet, men det glimret heldigvis med sitt fravær. Barna koste seg med hest og vogn, zip-line, eventyrforteller, megasprettert, bueskyting, og pinnebrød. De fikk også se TURBO danse Turbo-dansen sammen med spreke jenter som hadde øvd mye i forkant. Dansen er litt vanskelig, men TURBO fikk den til DNT's 150 årsdag i fjor og vil gjerne danse hver gang det er fest i skogen. Øv gjerne du også til vårt neste arrangement! Klokken 1300 gikk styreleder i Bærum Turlag, John Hvidsten, opp på scenen og presenterte Morten Skauge, utvalgsleder i Miljø, idrett og kultur som var representert fra Bærum Kommune. Morten Skauge har vært Bærum Turlags hjelpende hånd med å lande Partnerskapsavtalen som i vinter ble forlenget med 5 år. Han er også en av våre gode støttespillere i bla. Bjørnsvika prosjektet. Morten Skauge takket DNT og Bærum Turlag for det de gjør for Folkehelsen i Bærum; med bla. lavterskelturer og bred lokal aktivitet for alle aldre og alle ferdighetsnivåer. Etter Morten Skauge ble det ordentlig liv i leiren for da gikk Mikkel & reverockerne på scenen og ga oss en hei dundranes rocka friluftskonsert. Det er ikke første gang Mikkel & reverockerne spiller på Sæteren og det blir ikke siste!

Under ser du bilder fra en flott turdag. Neste Kom deg ut-dag er i februar :-)

Skrevet av Ellen Kristine Næsje 2. september 2019