Tips til nærturer i påsken

Fra Vestmarka
Fra Vestmarka Foto: Jan Eldegard Hjelle

Bærum Turlag oppfordrer til bruk av naturen i påsken og vi har satt opp en liste med turtips som du kan gjennomføre i nærområdet. 

Mange av turene er tidligere gjennomført som fellesturer i Bærum Turlag men er også lagt ut med beskrivelser på turportalen ut.no. For å ha tilbud til flest mulig har vi tatt med forslag til både lange turer og korte turer, toppturer og lettere trilleturer egnet for deg med barnevogn. Disse utvalgte turene er spesielt egnet for tiden rundt påske der det i de lavere områdene er vår mens det høyere i marka er full vinter.

Noen av rutene beskriver rundturer.  Andre ruter begynner og slutter på ulike steder. Din egen form avgjør om du velger å gå begge veger eller benytter alternativ transport til eller fra start og sluttpunktet. I beskrivelsene på ut.no ligger turen også angitt med rute på kartet. Kartreferansene kan du evt laste ned som gpx-fil til din GPS-enhet. Du kan også følge ruten ved å bruke kartfunksjonen på smarttelefoner.

Bærum Turlag setter pris på tilbakemeldinger fra deg om rutebeskrivelsene og tips til andre turer som bør legges på ut.no.

Vi håper smittesituasjonen snart bedrer seg slik at Bærum Turlags fellesturer kan starte opp igjen i vår. Du finner allerede nærmere 60 av våre fellesturer beskrevet her

I påsken kan du plukke blant våre turtips på ut.no:

Toppturer med utsikt

For toppturene anbefaler vi fremdeles at du tar med brodder eller at du bruker sko med pigger:

Over Ramsåsen

Rundt Kolsås 

Gråmagan og Nordre Kolsåstopp

Ski og trugeturer i marka

Disse turene krever enten ski eller truger da det fremdeles er mye snø i marka. For trugeturene er det lurt også å ta med brodder i sekken da det kan være isete i skyggepartier på skogsbilveger:

Rundtur Rognlia- Langebru- Guriby

Vestmarksetra til Sollihøgda

Sollihøgda til Lommedalen via Kjaglia

Fotturer

For fotturene  er det lurt også å ta med brodder i sekken da det kan være isete i skyggepartier på skogsbilveger:

Slependen til Nedre Gupu

Ringiåsen og Tanum

Enkle trilleturer

Disse turene er lette og egner seg for alle men er spesielt tilpasset deg med barnevogn:

Sandvika- Kalvøya- Sjøholmen

Fornebulandet

Grini Mølle til Østernvann

Rundt Bærums Verk

Bærums Verk til Wøyen gård


Fra Gråmagan
Fra Gråmagan Foto: Jan Eldegard Hjelle

Skrevet av Jan Eldegard Hjelle 24. mars 2021