Frivillighetsprisen 2016 til einar Skage Andersen

Einar Skage Andersen mottar Frivillighetsprisen 2016 av ordfører i Bærum, Lisbeth Hammer Krog.
Einar Skage Andersen mottar Frivillighetsprisen 2016 av ordfører i Bærum, Lisbeth Hammer Krog. Foto: Karl Braanaas

Skrevet av Siri Bekkhus, DNT Oslo og Omegn.
– Det er veldig fint at den delen av frivilligheten jeg representerer, nemlig Bærum Turlag, får denne honnøren. For bare i år legger vi ned borti 7000 dugnadstimer som turledere, stiryddere og med arrangementer, sier Einar Skage Andersen.

Frivillighetsprisen i Bærum kommune "henger høyt". Den deles ut en gang i året, og tidligere i desember ble prisen for 2016  tildelt Einar Skage Andersen som er styreleder i Bærum Turlag. Da vi i DNT Oslo og Omegn gratulerte ham med tildelingen, fortalte han at han ble både rørt, glad og stolt over å bli tildelt denne hedersbevisningen. Faktisk ble han helt "satt ut" da det viste seg at prisen ble delt ut på et stort arrangement med hundre mennesker samlet i rådhusets festsal, til lunsj, underholdning og taler. Selv ser han på prisen som noe langt mer enn en honnør til ham personlig.

En honnør til alle frivillige i Bærum Turlag

- Jeg betrakter prisen som en honnør til den delen av frivilligheten som jeg har valgt å engasjere meg i, nemlig friluftslivet. Og han legger til:

- Prisen er derfor også en honnør til Bærum Turlag. Ikke minst en honnør til Barnas Turlag i Bærum og til foreldrene som tar med seg sine barn på natt i naturen-turer, kveldsmat-turer, grøss og gru-turer, julegrøt- og nissemoro, teltturer, fjellturer og mye annet, utrolig viktig at barna på denne måten lærer å bli glade i friluftsliv. 
- Prisen er en honnør til veteranene våre som tilbringer mangfoldige timer av sin fritid i skogen med å skifte stiskilt og rydde og merke stiene i turlagets områder, til turlederne som leder turene våre - i år har det vært omkring 150 -, og til våre frivillige som stiller opp på arrangementer som Kom deg ut dagen, Opptur, Den store turdagen og arrangementene på Nedre Gupu og Sæteren Gård, sier styrelederen. 

- Den er også en honnør til styret i BærumTurlag som entusiastisk slutter opp om de fleste av mine påfunn, avslutter Skage Andersen med et smil.

Et oppkomme av ideer og full av energi

Og at Skage Andersen kommer med mange "påfunn" er  faktisk sant, for når vi tar en prat med daglig leder i Bærum Turlag, Ellen Næsje, forteller hun uoppfordret at Einar er et oppkomme av ideer og så kreativ at de som jobber sammen med ham i Bærum Turlag virkelig må stå på for å henge med. -  Han har en energi og arbeidskapasitet som er helt utrolig, og alle vi som er litt eller mye yngre enn ham, vi synes det er morsomt å jobbe sammen med ham - han har også et veldig smittende godt humør, sier Ellen Næsje. Hun er glad for og stolt over at styrelederen i Bærum Turlag har fått Frivillighetsprisen for 2016. Er det noen grenser for hva Skage Andersen finner på? Det ser ikke slik ut:

Kultur og tur

73-åringen er meget interessert i kultur og historie. Kultur-turene han leder for Bærum Turlag har gjerne opp mot hundre deltakere! I april 2017 leder han turen "Kulturvandring på Brønnøya", og snart kommer også en ny tur han har satt sammen; Om minner i malm og stein - en vandring fra Frognersetra til byen, hvor man passerer minst ti statuer som Einar Skage Andersen har historier om, alle som en.

Så følg med på Bærum Turlag sine hjemmesider om du har lyst til å være med på den prisbelønte, kreative og kunnskapsrike turlederens turer.

Hvem kan få Frivillighetsprisen i Bærum kommune?

I henhold til statuttene kan prisen gis til «en initiativrik person, lokal forening eller gruppe som med sine ideer og pågangsmot har bedret trivsel og livskvalitet for andre samt bidratt til et mer åpent, aktivt og trygt samfunn». Initiativet skal komme Bærums innbyggere til gode.

Juryen har bestått av juryleder Frode Geitvik, Bjørn Frodahl, Sigrid Flaata, Morten Skauge og Jon Brandsar.
Prisen ble delt ut for 13. gang og er en anerkjennelse av det arbeidet som gjøres hele året igjennom av alle frivillige.

- Vi kan alle gjøre en forskjell, men noens innsats er ekstraordinær. De er forbilder for oss alle. Ordfører Lisbeth Hammer Krog i Bærum Kommune.

Skrevet av Ellen Kristine Næsje 30. desember 2016